2023

Det første, man lægger mærke til, når man lytter til 7, det nye og syvende album fra franske Red Beans & Pepper Sauce, er Laurent Gallichons ustoppeligt grooving guitar, som umiskendeligt lægger grunden til denne plade sammen med Serge Auziers næsten psykedeliske orgel dele. Hvis du ikke vidste bedre, ville du ufrivilligt placere dette album i begyndelsen af 70’erne af forrige århundrede sammen med genre kammerater som Deep Purples Jon Lord og Uriah Heep.

Men lad os ikke gå for hurtigt og starte i begyndelsen. Fordi Red Beans & Pepper Sauce… er et stort set ukendt band udenfor Frankrig, bestående af fem musikere, der har arbejdet på landevejen siden 2013. Bandet har allerede optrådt på store festivaler i Frankrig, og har også været på New Blues Festival i Assen.

Dette album blev indspillet i det berømte Rockfield Studios i Wales, hvor Queen, Black Sabbath og Robert Plant også har arbejdet. Musikken på dette album har gjort det hørbart godt. For ikke alene er de otte kompositioner godt sat sammen, lyden er også som et hus. For ikke at sige mudderfedt og perfekt afbalanceret. Rytmesektionen, der bestod af Pierre Cordier på bas og Niko Sarran på trommer, lagde et fundament, som Mount Rushmore let kunne hvile på. Og det giver Galichon og Auzier masser af plads til at udføre deres melodiske eskapader uden spor af tilbageholdenhed.

Og så har vi ikke engang talt om sangerinden Jessyka Aké, der med stor lethed hæver sig over denne vold og med sin fejlfri vokal gør dette topalbum til en ekstremt sfærisk helhed.

For elskere af klassisk halvfjerdser-heavy bluesrock anno 2023, der står som et hus, må man håbe, at Red Beans & Pepper Sauce snart kommer udenfor den Franske grænse. For de festivaler, der holder ærlig klassisk rock højt, er dette et band, man ikke må gå glip af. Hvis varslerne ikke bedrager os, er dette en oplevelse live.

Alle Red Beans & Pepper Sauce videoer er set over en million gange på de sociale medier verden over.

SE MERE PÅ RED BEANS & PEPPER SAUCE SOME SIDER