En nøgleperson på den franske blues scene

Fred Chapellier blev født i 1966 i Metz, Frankrig. Nedsænket i rock og blues fra en tidlig alder takket være hans ældre brødre, var det omkring 1978, at han besluttede at lære  at spille på trommer, et instrument, der især tiltrak ham.
Efter 3 års praksis, en smuk dag i 1981, besøger han en ven. Der prøvede han med sin egen hånd på guitaren … Eureka… Dette er åbenbaringen. Han byttede straks sine trommer ud med en Gibson-kopi. En historie begynder, guitaren vil aldrig forlade ham igen. 

Med en meget god rytmisk baggrund arbejdede Fred flere timer om dagen i mere end ti år. Han forsøger sig med forskellige musikalske stilarter, men vender altid tilbage til, hvad han kalder det grundlæggende: “The Blues”!
Det var i begyndelsen af 90’erne, at han dannede sit første bluesband “Kashmir”, som han turnerede med i 4 år. Så kom “Men in Blue”, et band, hvor Fred delte vokal og guitar med en vis “Big Joe Barret”. To 4-spors cd’er udkommer i 1997 og 1998. Men Fred følte hurtigt trang til og ønskede at tage kontrol over sin egen musik. I 1999 besluttede han at forlade sig på egen hånd for at danne sin sidste gruppe: “Fred Chapellier Blues Band”, med Pat Machenaud på trommer og Abder Benachour på bas og en ung pianist Damien Cornelis. Sammen indspillede de to albums “Blues Devil” udgivet i 2003 under pladeselskabet Mosaic Music og “l’oeil du blues” i 2005. Albums, hvor vi også finder den fremragende Johan Dalgaard (nuværende keyboard i Johnny Hallyday). Messing er leveret af Boney Fields (Lucky Peterson, Luther Allison …) og hans sektion.

Anmeldelserne er mere end positive, så meget, at i 2004, i anledning af “Trophées France Blues” bliver Fred udnævnt til “Årets blues åbenbaring” og “bedste guitarist”. 

Fred er endelig anerkendt, ikke kun af europæere, men også af den amerikanske offentlighed, der oplevede denne “lille Frenchy” give dem så meget glæde. 

Fred Chapellier besøgte 10 venues i Danmark med stor succes i foråret 2017.

Læs anmeldelse her:  Les blues magnifiques – Bluesnews.dk 

Fred Chapellier blev i 2020 inviteret til Blues Heaven Frederikshavn, dog blev festivalen aflyst på grund af corona.

SE MERE PÅ FRED CHAPELLIER SOME SIDER